Adverteren op TikTok

ontdek de voordelen van TikTok

TikTok is nog steeds het snelst groeiende platform van Nederland. En TikTok is allang niet meer alleen voor tieners. 3,7 miljoen mensen gebruiken in Nederland inmiddels TikTok en 63% van de TikTok gebruikers in Nederland is ouder dan 20 jaar. Kortom: ook voor jouw merk liggen er kansen op TikTok.

 

WIM Creative Agency werkt als één van de weinige agencies intensief samen met TikTok. In onze maandelijkse meetings analyseren we resultaten, bespreken we trends en aankomende fuctionaliteiten. Met die kennis lopen we net een stapje voor, wij hebben toegang tot het TikTok Business Center en kunnen dus ook voor jou advertenties verzorgen.

Wat levert
adverteren
op TikTok op?

Adverteren op TikTok zorgt in de eerste plaats voor meer merkbekendheid. Maar ook keiharde conversie of employer branding is op TikTok mogelijk. Samen kijken we naar jouw marketingdoel, vervolgens gaan wij aan de slag met het ontwikkelen van een strategie en tunnel.

Snelle veranderingen

Ook met de creatieve invulling van de video’s helpen we je. Want een Instagrampost doorvertalen naar TikTok als advertentie? Vergeet het maar. Dat gaat niet werken. TikTok is uniek en alleen voor TikTok gecreëerde content werkt op TikTok. Wij maken dus ook geen advertenties voor je, wij maken TikTok’s.

Overtuigd om te adverteren op TikTok?
FAQ

Je kunt zeker adverteren op TikTok. Je hebt hiervoor toegang nodig tot het TikTok Business Centre en TikTok Ads Manager. Dit kunnen wij uiteraard helemaal voor je instellen en beheren.

Dat is natuurlijk van heel veel verschillende factoren afhankelijk, ook omdat er heel veel verschillende soorten advertenties zijn. Ook hangt het af van hoe lang je wil adverteren en wie je doelgroep is. TikTok geeft zelf een minimum van €20,- per dag aan, maar je kunt ook gewoon een budget voor een campagne instellen. Dat kun je het dus zo duur maken als je het zelf wil.

Als je toegang hebt tot de TikTok Ads Manager dan kun je via campagnes, ad groups en ads adverteren op TikTok. Je kunt nieuwe video’s uploaden als advertentie maar je kunt ook TikTok’s die op je TikTok account staan gebruiken als advertentie. Voor de rest zijn er heel veel targeting mogelijkheden en tal van opties om de advertenties zo effectief mogelijk te maken.

TikTok is niet alleen de snelgroeiende app van Nederland op dit moment, het heeft inmiddels ook een hele brede doelgroep. Grote kans dus dat jouw doelgroep zich er ook bevindt. Via TikTok kun je werken aan merkbekendheid, maar je kunt bijvoorbeeld ook mensen naar je website trekken of producten verkopen via TikTok.

Zeker niet! Op dit moment heb je nog weinig concurrentie en in principe is het met elk marketing budget wel mogelijk om te adverteren op TikTok. Ook als je een kleiner bedrijf hebt kan TikTok dus heel veel opleveren.

Het bedenken van een concept en het filmen van de advertentie zijn natuurlijk cruciaal voor het succes van de advertentie. Wij hebben al heel veel TikTok’s bedacht en geproduceerd daardoor weten we wat werkt. We kunnen je dus ook ondersteunen met het maken van de TikTok ads.