Hoe AI tools jouw leven een stuk gemakkelijker kunnen maken

#BLOG

Hoe AI tools jouw leven een stuk gemakkelijker kunnen maken

Afgelopen anderhalf jaar is de populariteit van AI (Augmented Intelligence) ontploft en we kunnen er niet meer omheen. Ook wij duiken nog regelmatig de schoolbanken in om onze kennis op peil te houden. Zo hebben Megan, Margo en Ad een Adobe AI-cursus gevolgd. Van filters tot het creëren van complete teksten, ideeën en visuals – we hebben er allemaal van gehoord. Maar hoe zet WIM deze AI tools eigenlijk in binnen de creatieve sector? 

Augmented intelligence is taking over

AI klinkt natuurlijk eng, omdat veel mensen ervan overtuigd zijn dat het vele functies kan overnemen. Zoals het creëren van een foto met slechts een klik of een illustratie die normaal uren zou kosten om te maken. Dit neemt niet weg dat je nog steeds je creativiteit moet gebruiken. Als creatieveling bedenk jij namelijk het idee, deze tools voeren slechts jouw idee uit. Hoe creatiever en duidelijker, des te beter het resultaat zal worden.


Hoewel AI natuurlijk een snelle oplossing kan zijn, zal dit bij het creëren van een reeks beelden in exact dezelfde stijl al een stuk lastiger worden. We gaan het verder niet hebben over de discussie over of AI ons werk wel of niet gaat overnemen, maar juist over hoe we AI tools kunnen integreren in programma’s zoals Adobe Photoshop en Illustrator. Wij doen dus ons best om alle tools uit te proberen om te zien waar we met behulp van AI onze creativiteit en ideeën alleen maar kunnen verrijken.

Breng met AI jouw idee tot leven?

Bij WIM Creative Agency ontwikkelen we constant nieuwe concepten voor allerlei campagnes. Als we een idee hebben, is het cruciaal om dat idee helder over te brengen aan onze klanten. Meestal gebruiken we daar visuals voor. Vroeger kostte het veel tijd in Photoshop om die perfecte ‘look and feel’ te bereiken. Maar nu? Nu laten we AI Photoshop deze klusjes doen. Het genereert elementen die ons helpen het concept nóg overtuigender te maken. Dat scheelt ons zeeën van tijd, waardoor we ons volop kunnen storten op de conceptontwikkeling zelf. 

AI is your buddy

Blijf vooral lekker je eigen artistieke ding doen met illustraties, maar gooi AI erin om bepaalde taken wat makkelijker te maken. Is het formaat van het geschoten beeld niet groot genoeg en heb je net wat extra ademruimte nodig? Met behulp van AI kun je in een handomdraai dat missende stukje achtergrond tevoorschijn toveren door je afbeelding ‘groter’ te maken. Wat eerst veel extra tijd kostte om plaatjes netjes uit te snijden, gebeurt nu gewoon met een simpele klik. En mock-ups? In Illustrator kun je nu moeiteloos je ontwerpen op producten plaatsen. Zo zie je maar, deze voorbeelden laten zien hoe je met AI waardevolle tijd kunt besparen. Tijd die je nu kunt besteden aan het verder ontwikkelen van je creatieve proces. 

AI of een stockbeeld?

In situaties waarin we vanwege budgetbeperkingen of beperkte middelen vaak gebruikmaken van standaard stockbeelden, is AI een gamechanger. Hiermee kun je een uniek plaatje maken in plaats van weer zo’n afgezaagd beeld dat al door half internet is gebruikt. Dit stelt je in staat zelfs met een krap budget iets origineels en verrassends aan je klanten voor te schotelen. 

Waarom voortaan niet gewoon alles met AI?

AI is geweldig, maar onthoud: jij bent de baas! Gebruik de tools als een handig hulpmiddel, maar word er niet afhankelijk van. De tijd die je bespaart door AI in te zetten, kun je juist benutten voor teamwerk met collega’s. Het is de perfecte kans om eens achter die computer vandaan te kruipen en offline wat inspiratie op te doen. Wie weet welke waanzinnige ideeën je opdoet die je daarna weer kunt knallen in je digitale creaties! 

WIM creative agency
WIM creative agency
Zin om kennis te maken?
Megan komt graag met je in contact!