PIEPERZ

POWER TO THE
PIEPERZ

Onze opdracht: Beheer de social kanalen van Pieperz. Realiseer meer interactie en bereik, bouw een community en zorg ervoor dat de jonge doelgroep fan wordt van het merk. Benieuwd hoe dat uitpakte? Hint: behoorlijk goed. 

Approach

Snackbar Pieperz heeft inmiddels vier vestigingen in Zuid-Nederland en staat bekend om hun prijswinnende friet. Een vijfde filiaal staat in de startblokken. WIM Creative Agency verzorgde al eerder hun nieuwe website: een aantrekkelijk online portaal waar bezoekers nóg makkelijker al het lekkers van Pieperz konden bestellen. 

Ook op social media deed Pieperz het lang niet slecht. Toch zochten ze naar een manier om meer diepgang en meer interactie op hun social kanalen te krijgen. Daarvoor wilden ze het social media beheer volledig uit handen geven, wat een mooie uitdaging vormde voor het social team van WIM. 

The only way is up

Uiteraard stelden we daartoe de nodige KPI’s op. En hoewel conversie naar de website vanuit social media zeker meegenomen werd, was ‘branding’ het hoofddoel. Pieperz wil iedereen via de social media kanalen graag een glimlach op het gezicht geven. Of een grijns, zo je wil. 

Het sterke punt van Pieperz op social media was het hoogwaardige beeldmateriaal van hun producten, personeel en vestigingen. Wat ontbrak was een duidelijke strategie om de social kanalen optimaal te benutten. We begonnen daarom eerst met een grondige analyse van hun doelgroep op Facebook en Instagram. Al vrij snel werd duidelijk dat we ons vooral op Instagram moesten richten. Daar was het bereik al hoger en bovendien wilde Pieperz juist de jongere doelgroep bereiken, die voornamelijk op Instagram te vinden is. 

We signaleerden meteen dat het merk Pieperz vooral offline en in de zaak echt een eigen identiteit heeft. Pieperz is beetje brutaal, de communicatie is altijd met een knipoog. Zo hebben ze bijvoorbeeld hun eigen merchandise, zoals de bekende pet met ‘Vetklep’ erop. Deze karakteristieke identiteit kwam op social media weinig terug. Daar lagen dus prima kansen.

Gerelateerde projecten