RODE KRUIS

WIJ ZIJN OVERAL,
MAAR ZONDER JOU
NERGENS

Het Rode Kruis is dé noodhulporganisatie die zich inzet voor de meest kwetsbaren. De coronacrisis geeft directe aanleiding om ook in ons land hard aan de slag te gaan met voedselhulp, ondersteuning van de zorg en het openstellen van een speciale hulplijn voor mensen die de behoefte hebben aan een luisterend oor. Voor dit alles was een krachtige landelijke campagne nodig.

Approach

Voor deze inzamelactie ontwikkelden wij het concept, waarbij we stelden dat het Rode Kruis overal is en overal helpt, maar dat zij zonder jouw hulp nergens zijn. Deze gedachte vormde de kern van een campagne met een uitrol op nationale televisie, radio en print.

Result

We maakten een TV-spot, die in beelden de hulp van de organisatie breed uiteenzet. We schreven de copy, die werd ingesproken door Humberto Tan. De daarbij behorende radiospot was te horen op lokale, publieke en diverse commerciële zenders. Het was voor het Rode Kruis de grootste campagne in 2020. Met ‘Wij zijn overal, maar zonder jou nergens’ is naar schatting 75% van alle Nederlanders bereikt.

Gerelateerde projecten